https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/ek-navrhla-akceptovat-nektere-pozadavky-kandidatskych-zemi
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

EK navrhla akceptovat některé požadavky kandidátských zemí

4.5.2001 20:09 | BRUSEL (ČIA)
Evropská komise dnes navrhla členským zemím Evropské unie akceptovat požadavek kandidátských zemí na přechodné období v délce sedmi let na omezení nákupu zemědělské půdy pro cizince a pěti let na omezení nákupu druhého bydlení pro cizince po vstupu těchto zemí do EU. Na některé typy aktivit, jako jsou farmáři samozaměstnavatelé, kteří se chtějí po rozšíření zabydlet a podnikat v nových členských státech, se návrh komise nevztahuje.
 

Přechodné období pro nákup zemědělské a lesní půdy požaduje Maďarsko, Česká republika, Polsko, Slovensko a Bulharsko, a pro druhé bydlení Maďarsko, Česká republika a Polsko. Vzhledem k časovému harmonogramu vyjednávání mezi kandidátskými zeměmi a orgány EU, musí členské státy unie definovat svoji společnou pozici ke kapitole " volný pohyb kapitálu", pod kterou spadá i problematika nákupu nemovitostí, do konce června 2001.

Kapitola " volný pohyb kapitálu" již byla předběžně uzavřena s Kyprem, Estonskem, Slovinskem a Litvou. Pro Kypr bylo garantováno pětileté přechodné období na nákup druhého bydlení pro cizince. Estonsko, Slovinsko a Litva nepožadovaly v této oblasti žádnou výjimku.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist