https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/ekologicka-nadace-partnerstvi-nabizi-granty-na-vysadbu-stromu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Ekologická Nadace Partnerství nabízí granty na výsadbu stromů

5.3.2016 13:29 | BRNO (ČTK)
Nejžádanějším typem projektu je výsadba ovocné aleje u polní cesty
Nejžádanějším typem projektu je výsadba ovocné aleje u polní cesty
Foto | Benjamin Gimmel / Wikimedia Commons
Brněnská ekologická Nadace Partnerství rozdělí letos mezi spolky, školy a radnice na výsadbu nových stromů, obnovu původních sadů nebo alejí 300 000 korun. Celkem by tak mohla podpořit až 20 projektů. Partnerství podporuje obnovu zeleně v Česku již od roku 2004. Od té doby bylo za pomoci nadace vysazeno v republice přibližně 57 000 stromů a keřů.
 

O grant lze požádat až do 28. dubna. Nadace mezi neúspěšnější žadatele rozdělí částky od 10 000 do 30 000 korun. Podrobnosti k tomu jsou na www.nadacepartnerstvi.cz.

"Nejžádanějším typem projektu je výsadba ovocné aleje u polní cesty. V ČR se kolem cest ještě více kácí, než sází. Lidem ale tyto stromy chybí a snaží se situaci napravit," uvedla pracovnice nadace Adéla Mráčková.

Loni byla s podporou Partnerství obnovena švestková alej v obci Hrušky na Břeclavsku, dále vznikly nové aleje na Strakonicku a nadace podpořila také projekt obce Březina na Blanensku, kde za každého nově narozeného občánka vesnice vysazuje strom.

Poskytnuté peníze poslouží k nákupu sazenic a k úpravě terénu před výsadbou. Ochránci přírody počítají s tím, že když si lidé stromy sami vysadí, mají k nim lepší vztah, více o ně pečují, váží si jich a je méně pravděpodobné jejich poškození.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist