https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/ekologicke-sdruzeni-arnika-zahajuje-cinnost-na-mostecku
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Ekologické sdružení Arnika zahajuje činnost na Mostecku

21.1.2002 13:08 | MOST (ČIA)
Zvyšování povědomí veřejnosti o ochraně životního prostředí a krajiny je hlavním cílem založení pobočky ekologického sdružení Arnika v Mostě. V regionu se chce Arnika věnovat hlavně problematice odpadů a nakládání s nimi. Mluvčí sdružení Ivona Půlkrábková ČIA informovala, že aktivisté z Arniky se neomezí pouze na Mostecko, ale budou se ochraně životního prostředí věnovat v celém Ústeckém kraji.
 

Sdružení Arnika považuje Mostecko za oblast s dlouhodobě devastovaným životním prostředím, kde je mezi lidmi potřeba větší ekologické osvěty než v jiných regionech. V Ústeckém kraji byla Arnika doposud aktivní zejména v Děčíně a v Ústí nad Labem. V rámci kampaně Děčín město pro lid se snaží prosadit ekologické formy dopravy. Na Ústecku se aktivisté Arniky soustřeďují zejména na záchranu ohrožených ekosystémů podél dolního Labe, kde se plánuje výstavba vodních děl Malé Březno a Prostřední Žleb.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist