https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/ekologicky-pravni-servis-se-v-kauze-nemak-odvolal
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Ekologický právní servis se v kauze Nemak odvolal

22.1.2002 11:41 | PRAHA (EkoList)
Sdružení Ekologický právní servis (EPS) minulý týden v pátek podalo odvolání k mosteckému magistrátu proti vydání stavebního povolení k vybudování závodu Nemak. EkoListu to dnes sdělil Vítězslav Dohnal z EPS. Důvodem je umístění fabriky do intenzivně zemědělsky využívané krajiny, což EPS považuje za krajně nevhodné. Mluvčí Nemaku Pavel Kučera pro ČTK uvedl, že EPS má na odvolání právo.
 

Zástupcům EPS vadí, že z projektové dokumentace pro stavební řízení nelze přesně zjistit, jaké nebezpečné chemické látky a hlavně v jakém množství budou při provozu závodu použity. Dokumentace prý neobsahuje ani informace o tom, jaké nebezpečné látky bude obsahovat odpad pocházející z podniku, přičemž je podle EPS jasné, že v provozu se budou nebezpečné chemikálie používat.

Nemak by měl na Mostecku postavit závod za přibližně 2,5 miliardy korun, kde by našlo práci přes 500 zaměstnanců. Do deseti let pak mexická firma vyrábějící hliníkové hlavy do automobilových motorů plánuje investovat dalších devět miliard korun a zaměstnat téměř 1400 pracovníků.


reklama

 
Jan Stejskal

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist