https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/ekologie-lidi-nezajima
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Ekologie lidi nezajímá

4.7.2000 10:14 | PRAHA (EkoList)
Podle výsledků květnového šetření Institutu pro výzkum veřejného mínění (IVVM) se problematika životního prostředí ocitá stále více mezi oblastmi, které občany České republiky příliš nepálí. Jako naléhavý problém totiž životní prostředí označilo pouhých 27 % lidí.
 

Pozornost lidí vůči životnímu prostředí stabilně klesá už od roku 1995. V tehdejším podobném průzkumu IVVM totiž ekologické problémy za naléhavé označilo celých 52 % respondentů.

Životní prostředí dopadlo "lépe" jen v porovnání se školstvím (26 %), uprchlíky a rasismem (po 18 %), soužití s Romy (11 %) a vztahy se Slovenskem a novými kraji (po 5 %).

Naopak lidi nejvíce pálí problémy s nezaměstnaností (76 %) a korupce, spojená s hospodářskou kriminalitou (79 %).

Zda je malá důležitost, kterou lidé připisují ekologické problematice, zaviněna nezájmem o životní prostředí či pocitem, že je s ním vše v pořádku, výsledky průzkumu neukazují.


reklama

 
Jakub Kašpar

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist