https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/ekologove-zahajili-kampan-proti-vystavbe-vodnich-del-na-labi
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Ekologové zahájili kampaň proti výstavbě vodních děl na Labi

31.1.2001 15:20 | ÚSTÍ NAD LABEM (ČIA)
Leták s heslem "Bobr není lochneska" distribuuje v těchto dnech občanům okresu Ústí nad Labem zdejší ekologické sdružení Přátelé přírody. Leták s přiloženými texty zpochybňuje vládní rozhodnutí o výstavbě malých vodních děl Malé Březno a Prostřední Žleb v dolní části Labe.
 

Předseda ústeckých ekologů Marián Páleník pro ČIA řekl, že leták vedle jeho dopisu obsahuje anketní lístek s předtištěnou adresou, na kterém mohou občané ministru životního prostředí Miloši Kužvartovi sdělit svůj názor na výstavbu vodních děl. Lidé se také mohou vyjádřit, zda preferují vodní dopravu nebo ochranu přírody.

Současně Přátelé přírody nabízejí novou publikaci Bobr na českém Labi. Pro její vydání získali ústečtí ekologové granty od nadací Open Society Fund Praha , Know How Fund a Partnerství. Přátelé přírody tvrdí, že v některých lokalitách dolního Labe bobr znovu žije, zatímco odborníci z Univerzity J. E. Purkyně v Ústí nad Labem tuto skutečnost nepotvrdili.

Výstavbu vodního díla Malé Březno s možností přístavby vozovky přes řeku Labe podporují radní i většina obyvatel obcí z mikroregionu Velkobřezensko.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist