https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/elektrarna-dukovany-investuje-do-obnovy-zarizeni-19-miliard-kc
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Elektrárna Dukovany investuje do obnovy zařízení 1,9 miliard Kč

19.5.2004 14:55 | DUKOVANY (ČIA)
Celkem 1,9 miliardy korun investuje do obnovy zařízení v letošním roce Jaderná elektrárna Dukovany. Ve srovnání s předchozím rokem je to navýšení o zhruba 700 milionů korun. Nárůst finančních prostředků je ovlivněn především investicemi, které padnou na obnovu systému kontroly a řízení. ČIA o tom informoval tiskový mluvčí elektrárny Petr Spilka.
 

"Zejména na třetí blok, kde se mají investice ukončit v roce 2005, jsme letos vyčlenili podstatně vyšší objem financí," řekl Spilka. Poměrně velké finanční prostředky investuje elektrárna do vybudování a zvýšení kapacity meziskladu vyhořelého paliva, dále do náhrady systému kontroly a řízení a také do rekonstrukce podružných elektro rozvaděčů. "Čeká nás také výměna průtočných částí nízkotlakých dílů turbín a rekonstrukce hygienické smyčky," dodal Spilka.

JEDU je s instalovaným výkonem 1760 megawattů jedním z největších zdrojů elektrické energie v České republice. V provozu je už 18 let a v posledních letech pokrývá zhruba čtvrtinu domácí čisté spotřeby elektřiny. Každoročně vyrobí kolem 12 miliard kilowatthodin elektrické energie. Vlastníkem je elektrárenská společnost ČEZ.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist