https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/elektrarny-opatovice-ziskaly-prestizni-cenu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Elektrárny Opatovice získaly prestižní cenu

24.4.2001 17:00 | PRAHA (ČIA)
Cenu zdraví a bezpečného životního prostředí 2000, kterou letos již podesáté udělila asociace českých a mezinárodních společností Business Leaders Forum, získaly dnes v Praze Elektrárny Opatovice. Slavnostnímu aktu byl přítomen britský velvyslanec v ČR David Broucher a ministr životního prostředí ČR Miloš Kužvart.
 

Cenu každoročně obdrží společnost, jejíž činnost vede k nejlepšímu měřitelnému zlepšení životního prostředí, zdraví zaměstnanců či obyvatel v okolí působiště firmy. Elektrárny Opatovice zvítězily v kategorii velkých podniků s projektem systematického nahrazování lokálních topenišť a kotelen v Hradci Králové na centralizovaný zdroj tepla. Nákladem téměř 40 milionů korun se v královéhradecké lokalitě podařilo radikálně snížit emise oxidu siřičitého, oxidu uhelnatého, oxidů dusíku i pevných látek.

V kategorii malých a středních podniků zvítězila společnost Komutex, jejíž projekt zahrnuje zabezpečení ekologické nezávadnosti odpadních vod, dále recyklaci použitých surovin i program ochrany zdraví zaměstnanců.

Zvláštní ocenění za všeobecně výchovný projekt získal Městský úřad Frýdlant nad Ostravicí za projekt "Mysli na zemi, ale začni u sebe", jehož cílem bylo ovlivnit ekologické myšlení obyvatel města a přispět ke zlepšení životního prostředí. Zvláštní cenu za příkladnou spolupráci mezi veřejnou správou a státním sektorem dostalo obecní zastupitelstvo v Borové Ladě spolu s firmou Veskon. Jejich společný projekt na zlepšení životního prostředí využívá "teplo země k vytápění šesti obecních objektů".


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist