https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/elektricky-automobil-z-indie-prichadza-na-europsky-trh
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Elektrický automobil z Indie prichádza na európsky trh

9.12.2003 17:11 | BANGALORE (SITA/Reuters)
Prvý indický elektrický automobil získal certifikát Európskej Únie povoľujúci export do krajín únie, ktorý by mal začať v januári. V utorok o tom informovala spoločnosť Reva Electric Car Company. "Máme zelenú kartu do Európy," vyhlásil generálny riaditeľ spoločnosti Chetan Maini.
 

Dvojdverový automobil na batérie uviedli do predaja pred dvoma rokmi, po siedmych rokoch výskumu. V Indii sa cena auta pohybuje okolo 5 690 USD, ale v Európe by táto cena mohla vzrásť až o 30 %, keďže konkurenčné modely stoja 2 až 3 krát toľko. Prevádzkové náklady automobilu predstavujú skoro 0,01 USD na kilometer, zatiaľ čo prevádzka bežných benzínových áut stojí až 6 krát toľko.

Automobilka si dala za cieľ predať ročne približne 100 tis. malých, ekologicky nezávadných áut určených najmä do mesta. Spoločnosť Reva už pôsobí na trhoch v Nepále a na Malte, testuje sa v Číne, Hongkongu, USA a Švajčiarsku.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist