https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/elektrifikace-trate-z-milovic-do-lyse-prijde-na-50-milionu-korun
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Elektrifikace tratě z Milovic do Lysé přijde na 50 milionů korun

5.7.2001 14:07 | LYSÁ NAD LABEM (ČIA)
Investici ve výši 50 milionů korun si vyžádá elektrifikace železniční tratě z Milovic do Lysé nad Labem na Nymbursku. ČIA to potvrdil přednosta stanice v Lysé Karel Otava. Podle něj by akce měla do budoucna umožnit přímé spojení mezi Milovicemi a Prahou bez toho, že by cestující byli nuceni v Lysé nad Labem přestupovat.
 

Železničáři mají už nyní na stole vypracovanou studii. Ta počítá s elektrifikací pětikilometrového úseku, na který bude potřeba 600 metrů trolejového vedení. "Kromě čtyř dopravní kolejí je třeba zelektrifikovat také tzv. výtažnou kolej. Troleje představují zhruba polovinu celkových nákladů," dodal Otava. Zbytek tvoří podle něj úpravy zabezpečovacího zařízení, sváření oblouků pro průjezd pantografových souprav a úprava výšky vysokonapěťového vedení.

"České dráhy se touto myšlenkou zabývají už několik let. Hlavní problém ovšem spočívá v nedostatku peněz. Firma zařadila tuto akci mezi své investiční priority pro příští rok," dodal Otava. Přímé vlaky z Milovic do Prahy by měly začít jezdit nejpozději na podzim roku 2002.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist