https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/eletrowin-nabizi-odvoz-elektrospotrebicu-ze-zatopenych-domu-ze-vsech-obci
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Eletrowin a Rema Systém nabízí odvoz elektrospotřebičů ze zatopených domů ze všech obcí Aktualizováno

16.9.2024 18:44 (ČTK)
Ilustrační foto
Ilustrační foto
Zdroj | Elektrowin
Elektrowin, který je poskytovatelem služeb zpětného odběru elektrozařízení, nabídne pomoc zaplaveným obcím. Bezplatně odveze elektrospotřebiče ze zatopených domů do sběrných míst. Nabídka platí pro všechny obce, včetně těch, se kterými nemá Elektrowin uzavřenou smlouvu. Firma o tom informovala v tiskové zprávě.
 
Stejnou službu všem obcím poskytne také Rema Systém. Mluvčí společnosti Ekolamp Zuzana Adamcová ČTK řekla, že společnost zvládne pokrýt potřebné svozy z obcí, se kterými má smlouvu. Po obnovení sjízdnosti silnic zajistí svozy na základě objednávek a zdarma. Situaci u dalších poskytovatelů ČTK zjišťuje.

Obce nebo jednotlivci musí nejdříve firmu Eletrowin kontaktovat, a to pomocí e-mailu na sber@elektrowin.cz či na telefonním čísle +420 241 091 842. Pro zajištění efektivní a rychlé pomoci žádá Elektrowin po obcích, aby lidé spotřebiče shromáždili na jednom místě. Dopravce přijede na domluvené místo a zajistí bezpečný odvoz všech spotřebičů.

V reakci na záplavy, které zasáhly některé regiony České republiky, nabízí bezplatný odvoz elektrospotřebičů poškozených vodou také společnost Rema Systém. Službu nabízí všem obcím, včetně těch, které s kolektivním systémem Rema Systém zatím přímo nespolupracují. U Rema Systému je i možnost využít volnou kapacitu svozových vozidel na cestě ke sběrným místům pro převoz potřebného materiálu, uvedla firma ve vyjádření pro ČTK.

Ekolamp je připraven pokrýt potřebné svozy z obcí v oblastech ohrožených či postižených velkou vodou, se kterými má smlouvu. "Systém zpětného odběru elektrozařízení zůstává plně funkční a po obnovení sjízdnosti komunikací zajistíme svozy na základě objednávek obcí. Regionální dispečeři nám potvrdili, že svozy budou probíhat ve standardním režimu všude tam, kde to bude dopravně či technicky možné. Svozy elektrozařízení jsou samozřejmě pro všechny obce zdarma," řekla Adamcová.

Mezi další poskytovatele zpětného sběru elektrozařízení v ČR patří Aeskol, Rema systém a Retela. Kolektivní systémy sběru elektroodpadu jsou financované z recyklačních poplatků placených spotřebiteli při nákupu výrobku.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist