https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/energeticka-koncepce-plzne-nepocita-se-stavbou-velkych-zdroju
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Energetická koncepce Plzně nepočítá se stavbou velkých zdrojů

26.5.2002 15:18 | PLZEŇ (ČIA)
S výstavbou nových energetických zdrojů většího výkonu, tedy zdrojů elektřiny a tepla do soustavy centrálního zásobování teplem (CZT), nepočítá v nadcházejících dvaceti letech návrh územní energetické koncepce města Plzně. Předpokládá se pouze budování kotelen pro vytápění objektů ležících mimo dosah soustavy CZT. Uvedl to František Kůrka z odboru řízení technických úřadů plzeňského magistrátu.
 

Cílem energetické koncepce Plzně je zajištění optimální dodávky energií pro stávající odběratele i pro rozvoj území při současném snižování emisní zátěže. Koncepce klade důraz na využití současné soustavy centrálního zásobování teplem, realizaci energeticky úsporných opatření a rozvoj využití druhotných a obnovitelných zdrojů energie.

Součástí koncepce je závazná část, která bude po schválení v zastupitelstvu města zveřejněna formou vyhlášky. Ta bude především určovat preferovaný způsob vytápění v jednotlivých oblastech. Budou se jí řídit stavební úřady, stavbaři a investoři.

Pořízení územní energetické koncepce ukládá statutárním městům zákon o hospodaření energií. V Plzni byl její návrh dokončen počátkem letošního roku. Po zpracování připomínek občanů bude předložen ke schválení orgánům města.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist