https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/energeticka-sdruzeni-obci-zustanou-az-do-zruseni-monopolu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Energetická sdružení obcí zůstanou až do zrušení monopolů

10.5.2001 10:06 | JIHLAVA (ČIA)
Energetická sdružení měst a obcí, jež před nedávnem vlastnily akcie elektrárenských a plynárenských distribučních společností, budou nadále fungovat. Řekl to primátor Jihlavy Vratislav Výborný (ODS) s tím, že sdružení se chtějí stát protiváhou stále monopolních regionálních distributorů energií. Většina měst a obcí přitom energetické akcie již v uplynulých dvou letech zpeněžila.
 

"Postoupením akcionářských práv měst na distribuční společnosti se situace změnila v tom smyslu, že zástupci měst a obcí již nebudou zasedat v dozorčích orgánech těchto společností," upřesnil Výborný. Tato sdružení by se podle jeho slov měla stát místem k diskusím a zejména pak k připomínkování energetických zákonů, se kterými panuje ze strany obcí nespokojenost. "Je to především kvůli přetrvávajícím monopolům v oblasti distribuce energií," vysvětlil primátor Jihlavy.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist