https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/energeticky-zakon-lze-pripominkovat-do-25-cervna
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Energetický zákon lze připomínkovat do 25. června

26.5.2004 16:06 | PRAHA (ČIA)
Pozměňovací návrhy a připomínky k novele energetického zákona mohou poslanci a odborná veřejnost podávat do 25. června hospodářskému výboru. Poté budou pozměňovací návrhy odeslány ministerstvu průmyslu a obchodu a ministerstvu životního prostředí, které budou mít na připomínky čas do 13. srpna. Vyplývá to z harmonogramu projednávání tohoto zákona, který dnes odsouhlasil hospodářský výbor Poslanecké sněmovny. Ten se bude novelou znovu zabývat zabývat až po 8. září.
 

Již při projednávání zákona v prvním čtení poslanci odsouhlasili prodloužení jednací lhůty ve výboru o 20 dní na 80 dní. Podle předsedy hospodářského výboru Josefa Hojdara je problematika natolik složitá, že její rychlejší projednávání by mohlo přinést nekvalitní zákon.

Novelu energetického zákona poslanci projednávají společně s návrhem zákona o využití obnovitelných zdrojů. Navrhovaná norma počítá s právním a účetním oddělení distribuce a obchodu s energiemi. K rozdělení všech energetik a plynárenských společností na distribuční a obchodní společnost má dojít nejpozději k 31. prosinci 2006.

Druhé a třetí čtení zákona zřejmě proběhne na zářijové schůzi sněmovny, pokud stihnou poslanci novelu v září projednat, pak se jí bude Senát zabývat v říjnu. Novela má nabýt účinnost od 1. ledna 2005.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist