https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/envikongres-predstavil-povodnove-plany
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Envikongres představil povodňové plány

15.4.2003 19:45 | BRNO (ČIA)
Na ochranu před povodněmi se dnes zaměřilo více než 150 účastníků Envikongresu 2003 v Brně, jedné z významných akcí doprovodného programu Stavebních veletrhů. Práce na objektech ochrany proti povodním by měly být podle odhadu specialistů v České republice dokončeny nejpozději do roku 2015. ČIA o tom informoval prezident pořádající České asociace zpracovatelů povodňových plánů Jan Papež.
 

Podle Papeže jsou sebevětší povodně přirozeným jevem formujícím ráz krajiny. V zaplavovaných územích by proto neměla být rozvíjena výstavba, koryta řek by měla zůstat i v širších rozměrech případných kulminací průtočná. Města a obce mají být chráněna poldry a retenčními nádržemi, hrázemi či mobilními prostředky. Je třeba také využít zkušenosti z povodní v letech 1997 a 2002.

Zájem účastníků akce přitahovala prezentace mobilní ochrany proti povodni, zařízení, které v srpnu 2002 chránilo pravý břeh Vltavy před zatopením Starého Města v Praze. Jak pro ČIA uvedl technický ředitel pražské firmy EKO-Systém Ladislav Srubek, spolehlivé a jednoduše ovladatelné zařízení je v Evropě využíváno již 15 let.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist