https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/enviwebcz-nabizi-adresar-odbornych-firem-v-oblasti-odpadu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Enviweb.cz nabízí adresář odborných firem v oblasti odpadů

26.8.2002 14:52 | PRAHA (EkoList)
Odpady vzniklé při vyklízení vodou zasažených oblastí je nutné odborně zneškodnit, neboť kvůli své možné toxicitě je lze považovat za nebezpečný odpad. Adresář odborných firem, které se specializují na likvidaci takových odpadů, lze nalézt na serveru www.enviweb.cz.
 

Server nabízí kontakty i na jiné obory, které v souvislosti s odstraňováním povodňových škod budou zapotřebí: hydrogeology, geotechniky, vodaře a další, kteří budou co platní při sanaci studní, rozboru vod atd. Na serveru jsou též odborné články z tisku, nabídky pomoci specializovaných firem a další aktuální informace.

Podle Radka Janouška ze sdružení Dump, které server Enviweb provozuje, je i přes krizovou situaci v naší republice nutno dodržovat alespoň rámcově zákon o odpadech. Proto by měly městské úřady informovat občany o nutnosti opatrného zacházení s odpady vzniklých během záplav a určit místa pro primární sběr tohoto odpadu.

Kontakt: Dump - sdružení podnikatelů, Kobližná 18, Brno 602 00, dump@enviweb.cz, (0737) 725509.


reklama

 
Martin Mach

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist