https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/eon-podala-protinavrh-ke-zmene-stanov-vychodoceske-energetiky
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

E.ON podala protinávrh ke změně stanov Východočeské energetiky

7.6.2001 17:18 | PRAHA (ČIA)
Německá společnost E.ON Energy AG vlastnící 822 011 akcií na jméno společnosti Východočeská energetika (VČE) z celkového počtu 841 149 akcií, navrhuje změnu stanov společnosti. Tento návrh se týká převodu akcií na jméno na akcie na majitele a měl by být projednáván na řádné valné hromadě VČE, která se bude konat 21. června. ČIA o tom dnes Informovala tisková mluvčí VČE Zlata Pávová.
 

E.ON navrhuje, aby převoditelnost akcií na jméno probíhala bez spoluúčasti jakéhokoliv orgánu VČE. "Tento návrh společnosti E.ON je legitimním protinávrhem, kterým reaguje na již rozpracovaný návrh změny stanov VČE, do nichž chce představenstvo vložit formulaci, podle které by souhlas s převodem akcií na jméno udělovalo představenstvo po projednání v dozorčí radě," uvedla Pávová.

Pávová dále ČIA sdělila, že návrh E.ON nebude nejspíš přijat Fondem národního majetku (FNM), vlastnícího 49,62procentní podíl ve VČE a spolu s ČEZem má ve společnosti těsnou nadpoloviční většinu. "V současné době to vypadá tak, že neprojde ani jeden návrh a ke změně stanov v této věci nedojde. I nadále tak budou akcie na jméno převoditelné na akcie na majitele pouze po schválení tohoto kroku valnou hromadou," sdělila podrobnosti Pekárková.

Společnost E.ON vstoupila do Východočeské energetiky v polovině května letošního roku. Německá energetická společnost je jednou z firem, které projevily zájem o privatizaci české energetiky. Do povědomí široké veřejnosti se tato společnost zapsala svým odmítnutím odběru elektrické energie od společnosti ČEZ kvůli sporům ohledně výstavby Jaderné elektrárny Temelín.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist