https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/eu-da-na-rekonstrukci-casti-koridoru-temer-miliardu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

EU dá na rekonstrukci části koridoru téměř miliardu

23.4.2003 17:47 | PRAHA (ČIA)
Částkou 960 milionů korun přispěje Evropská unie prostřednictvím fondu ISPA na rekonstrukci dalšího úseku I. železničního koridoru mezi Zábořím nad Labem a Přeloučí. Projekt modernizace tohoto úseku by měl napomoci rozvoji multifunkčního evropského koridoru na trati Berlín - Praha - Brno - Břeclav - Vídeň. ČIA to dnes potvrdil zástupce Delegace Evropské komise v ČR Dušan Ondrejička.
 

Podle jeho slov EU podporuje železniční dopravu proto, aby pomohla převést nákladní dopravu ze silničních cest na ekologicky udržitelnější způsoby přepravy. Nový projekt je druhým železničním projektem spolufinancovaným EU v České republice z programu ISPA. Prvním je rekonstrukce trati mezi Ústím nad Orlicí a Českou Třebovou zahájená v červnu 2002.

Program ISPA přispívá 50 procenty skutečných nákladů. Díky tak vysoké částce se tento projekt stává k dnešnímu datu druhým největším projektem, který je z fondů EU v České republice v oblasti budování infrastruktury realizován.

Od roku 2000 bylo z programu ISPA v České republice přiděleno 350 milionů eur (10,5 miliardy korun) na podporu projektů zaměřených na realizaci nejdůležitějších děl v oblasti dopravní infrastruktury a infrastruktury spojené s ochranou životního prostředí.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist