https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/eu-farmari-nemusia-kupovat-hracky-svojim-prasiatkam
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

EÚ: Farmári nemusia kupovať hračky svojim prasiatkam

12.2.2003 19:49 | PRAHA (SITA)
Európska únia (EÚ) odmieta, že by nariadila farmárom, aby kupovali svojim prasiatkam hračky po tom, ako bol blok vystavený posmechu zo strany poľnohospodárov i médií. Nezvyčajná európska direktíva sa stala témou euroskeptických novín v celom bloku, ktoré často označujú európskych predstaviteľov ako "otravných eurokratov". Prasacia direktíva požadovala, aby farmári dali do chlievov lopty, a rôzne drobnosti či slamu kvôli "environmentálnemu obohateniu" zvierat. Cieľom nariadenia malo byť, aby zvieratá na seba prestali útočiť a nenudili sa.
 

Delegácia Európskej komisie v Českej republike vo vyhlásení v utorok uviedla, že jej nariadenie požaduje iba to, aby zvieratá mali prístup k materiálom ako je slama alebo drevo ako prevenciu proti kanibalizmu. Odmieta zároveň, že by farmári museli kupovať hračky podľa direktívy, ktorá platí od začiatku januára tohto roku. České médiá informovali, že kto nariadenie nedodrží, môže dostať pokutu až do 70 tisíc českých korún, čo je takmer päťnásobok priemernej mesačnej mzdy v Českej republike.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist