https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/eu-hodnoti-kladne-pripravu-ceskych-veterinaru
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

EU hodnotí kladně přípravu českých veterinářů

18.5.2001 16:14 | PRAHA (ČIA)
Správně definovány povinnosti v zákoně mají a v praxi je zároveň dobře plní Státní veterinární správa, Státní rostlinolékařská správa, Česká zemědělská a potravinářská inspekce a Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský. K tomuto závěru dospěli komisaři z Evropské komise, kteří během tohoto týdne shromažďovali v České republice informace ohledně přípravy českých veterinářů pro vstup do Evropské unie. ČIA to dnes oznámil tiskový mluvčí Státní veterinární správy Josef Duben.
 

Narozdíl od organizací, které spadají do resortu zdravotnictví, mají uvedené instituce podle komisařů dobrý systém při předávání a zpracování informací. Komisaři zároveň ocenili proces Státní veterinární správy, který směřuje k modernizaci potravinářských závodů. Jako určitý problém se jeví evidence a registrace zvířat, za něž by podle Bruselu měla zodpovídat Státní veterinární správa.

Pozitivně hodnocena byla také snaha veterinární správy o zavedení veterinární legislativy od začátku roku 2003, třebaže by podle některých hlasů z EU měla být zavedena zhruba o půl roku dříve.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist