https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/eu-mozna-pomuze-pri-vystavbe-cistiren-odpadnich-vod
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

EU možná pomůže při výstavbě čistíren odpadních vod

20.2.2001 10:10 | JIHLAVA (ČIA)
Výstavbu tří velkých čistíren odpadních vod na řece Jihlavě bude možná financovat Evropská unie z fondu ISPA. Podle informací hejtmana Františka Dohnala Jihlavský kraj v minulých dnech předložil projekt na revitalisaci řeky Jihlavy spočívající v tzv. proudové výstavbě čistíren odpadních vod. "Jde o projekt neúspěšně předložený již loni, který však byl přepracován a upraven," upřesnil.
 

V případě úspěchu zmíněného projektu by se z celkové sumy 500 milionů korun, z čehož by EU financovala až 80 procent a zbytek by zaplatil český stát, zaplatila i nová čistírna odpadních vod pro město Jihlava. "Po konzultacích jsme se totiž rozhodli vyřešit především největší znečišťovatele řeky," vysvětlil hejtman.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist