https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/eu-nehodla-menit-svuj-postoj-k-primym-platbam
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

EU nehodlá měnit svůj postoj k přímým platbám

25.2.2002 16:57 | PRAHA (ČIA)
Ani zhruba hodinová intervence ministra zahraničních věcí Jana Kavana ve prospěch českých zemědělců, která proběhla v pátek 22. února u komisaře EU pro zemědělství a rybolov Franze Fischlera, nepřesvědčila Brusel o tom, že by zemědělci v ČR měli po vstupu naší země do EU dostávat stejnou výši takzvaných přímých plateb jako zemědělci ze stávajících členských zemí unie. Uvádí to dnešní vydání bulletinu EU s názvem Agra Facts.
 

Z informací z Bruselu přitom vyplývá, že svůj postoj k přímým platbám EU měnit nehodlá, Fischler nicméně podle bulletinu znovu zopakoval potřebu další restrukturalizace zemědělství v ČR, tedy akcent EU na podporu zemědělství prostřednictvím strukturálních fondů. Prostor pro diskusi je také podle Fischlera otevřen v případě jednání o kvotaci zemědělské produkce, tedy ke struktuře podnikatelského prostoru, který EU zemědělcům z ČR po jejich vstupu poskytne. Vyloučen není ani individuální přístup EU k jednání s jednotlivými kandidátskými zeměmi, který v jednání s Fischlerem Kavan obhajoval.

Pozice EU k jednotlivým kandidátským zemím by měla být zveřejněna po odsouhlasení návrhu Evropská komise v členských zemích, na přelomu letošního února a března.


reklama

 
Petr Havel

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist