https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/eu-nema-vyhrady-k-dozoru-nad-zivocisnymi-produkty
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

EU nemá výhrady k dozoru nad živočišnými produkty

12.12.2001 13:42 | PRAHA (ČIA)
Inspektoři Evropské unie (EU) z Úřadu pro potraviny Evropské komise nemají výhrady k tomu, jakým způsobem je zajištěn veterinární dozor nad potravinami živočišného původu a nad exportem a tranzitem živých zvířat směřujících do zemí EU. Po skončení zřejmě poslední letošní veterinární inspekce EU v ČR o tom informoval tiskový mluvčí Státní veterinární správy ČR (SVS) Josef Duben.
 

Inspekce EU byla přitom podle jeho údajů zaměřena na pohraniční veterinární stanice, a to železniční, silniční a na letišti. "Logicky tyto stanice nepracují v souladu s legislativou EU, neboť naše země není členskou zemí EU. Nelze očekávat, že na budoucích vnitřních hranicích EU, tj. na hranicích s Polskem, Rakouskem a Německem, popřípadě Slovenskem, bude naše republika budovat stanice podle "evropské" legislativy na dva až tři roky, což by bylo finančně náročné a nehospodárné," konstatoval Duben.

SVS podle jeho slov počítá, že v okamžiku vstupu do EU přestanou být současné pohraniční veterinární stanice vstupními místy do unie, takovým místem bude prakticky jedině pohraniční veterinární stanice v Praze na Ruzyni. "Na jejím vybudování se v současné době intenzivně pracuje, počítá se s příspěvkem z prostředků PHARE, projekt je již vypracován," uvedl Duben.


reklama

 
Petr Havel

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist