https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/eu-pomaha-zlepsovat-administrativu-v-oblasti-zp
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

EU pomáhá zlepšovat administrativu v oblasti ŽP

27.5.2003 16:08 | PRAHA (ČIA)
Pomoci českým správním orgánům provádět hodnocení vlivů na životní prostředí v souladu s předpisy Evropské unie (EU), identifikovat a mobilizovat zdroje financí potřebné k udržitelným investicím do oblasti životního prostředí a implementovat předpisy EU pro oblast životního prostředí je cílem třech twinningových projektů EU. Ty právě dnes zahájilo ministerstvo životního prostředí. Celkový finanční příspěvek ze zdrojů EU na tyto projekty činí 3,4 milionu eur. Pro ČIA to dnes uvedl mluvčí Delegace Evropské komise v ČR Dušan Ondrejička.
 

Twinningový projekt týkající se "Implementace směrnice Rady o hodnocení vlivů na životní prostředí (EIA)" v hodnotě přes 16,5 milionu korun (550 tisíc eur) začal v polovině února 2003 a bude trvat do srpna 2004. Projekt pomůže ČR při uspokojování požadavků legislativy EU v oblasti hodnocení vlivu na životní prostředí (EIA) a v oblasti strategického hodnocení dopadu na životní prostředí (SEA).

Twinningový projekt s názvem "Implementace acquis na krajské úrovni" začal v březnu 2003 a bude pokračovat do září 2004. Celkové náklady na projekt jsou přes 60 milionů korun (dva miliony eur), z čehož bude 39 milionů korun (1,3 milionu eur) použito na nákup technického vybavení pro krajské úřady, které jsou hlavním beneficiantem projektu. Cílem projektu je pomoci ČR při implementaci evropské legislativy pro oblast životního prostředí na úrovni krajů.

Projekt "Finanční nástroje pro implementaci acquis v sektoru životního prostředí" s konsorciem členských států vedeným Rakouskem ve spolupráci s Německem začal 3. února 2003 a bude pokračovat do srpna 2004 s celkovým rozpočtem 24 milionů korun (800 tisíc eur). Hlavním cílem projektu je pomoci ČR v přípravě na efektivní využití fondů EU určených na investice do životního prostředí po vstupu ČR do EU.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist