https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/eu-pomohla-financovat-cistirnu-vod-v-novem-meste-pod-smrkem
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

EU pomohla financovat čistírnu vod v Novém Městě pod Smrkem

11.6.2001 15:52 | PRAHA (ČIA)
Nově vybudovaná čistírna odpadních vod a kanalizace v Novém Městě pod Smrkem bude slavnostně otevřena v úterý 12. června. Na financování tohoto projektu se podílela Evropská unie (EU) prostřednictvím programu Phare - přeshraniční spolupráce částkou 730 tisíc eur, což je zhruba 27 milionů korun. Částka pokrývá asi o 68 procent celkových nákladů. ČIA o tom informoval Dušan Ondrejička z Delegace Evropské komise.
 

Tento projekt umožní České republice plnění norem EU v oblasti životního prostředí a zároveň zajistí místním občanům a průmyslovým subjektům napojení na kanalizaci. To pozitivně ovlivní rovněž životní prostředí v přilehlých oblastech ČR a také v sousedních regionech Německa a Polska.

Z programu přeshraniční spolupráce Phare CBC byla dosud vyčleněna částka 200 milionů eur, což představuje přibližně sedm miliard korun, na projekty v příhraničních oblastech ČR. Z programu Phare bylo od roku 1990 investováno na pomoc ČR při přípravě na vstup do EU 750 milionů eur, což je více než 26 miliard korun. Celková částka z EU pro ČR, která zahrnuje programy Phare, ISPA a Sapard, dosáhly k dnešnímu dni 850 milionů eur, tedy zhruba 30 miliard korun.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist