https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/eu-prispeje-chodsku-na-zkvalitneni-vody
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

EU přispěje Chodsku na zkvalitnění vody

4.11.2002 16:34 | PRAHA (ČIA)
Rekonstrukce kanalizačních systémů a čistíren odpadních vod začne v úterý 5. listopadu v mikroregionu Chodská liga. Rozpočet projektu činí 60 milionů korun, z toho polovinu poskytla Evropská komise z fondu příhraniční spolupráce CBC Phare, zbytek uhradí obce v regionu. ČIA o tom dnes informoval Dušan Ondrejička z Delegace Evropské komise v ČR.
 

"Uskutečnění projektu přispěje k ekonomickému rozvoji regionu a také zlepší podmínky pro nové investice," domnívá se Ondrejička. Projekt by měl skončit v březnu roku 2004, a jeho pozitivním dopadem bude zlepšení kvality vody jak na Chodsku, tak v příhraničních německých oblastech.

Program přeshraniční spolupráce CBC Phare byl zahájen v roce 1994. Do dnešního dne bylo z programu Phare pro Českou republiku pro přípravu na členství v EU uvolněno více než 28 miliard korun (923 milionů euro). Programy CBC Phare činily z této částky cca šest miliard korun (200 milionů euro).


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist