https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/euroregion-labe-prijal-dalsi-ctyri-nove-obce-a-vydal-turistickeho-pruvodce
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Euroregion Labe přijal další čtyři nové obce a vydal turistického průvodce

4.2.2002 20:37 | ÚSTÍ NAD LABEM (ČIA)
Celkem 110 měst a obcí z okresů Děčín, Litoměřice, Teplice a Ústí nad Labem už získalo členství v příhraničním česko-německém Euroregionu Labe-Elbe (EL). Pro ČIA to dnes uvedl výkonný ředitel české části EL Vladimír Lipský.
 

Jak dále Lipský informoval, novými členy EL se v minulých dnech staly obce Lipová a Libouchce z okresu Ústí nad Labem a Jetřichovice a Těchlovice na Děčínsku. Těchlovice byly do roku 1996 městskou částí Děčína a samostatnost získaly po občanském referendu.

V nedávných dnech vydal Euroregion Labe-Elbe k podpoře turistického a cestovního ruchu nové turistické průvodce ve spolupráci se svazem cestovního ruchu Deliteus. Průvodce Děčínskem, Litoměřickem, Teplickem a Ústeckem vychází současně v české a německé verzi a byl vytištěn v sousedním Sasku. Obsahuje informace o historických a kulturních památkách, nabídku pro volný čas, popisy turistických tras, přehled ubytovacích a stravovacích zařízení apod. Nový turistický průvodce je k dispozici ve všech informačních střediscích okresních měst.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist