https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/eurythmics-se-sesli-aby-podporili-greenpeace-a-amnesty-international
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Eurythmics se sešli aby podpořili Greenpeace a Amnesty International

15.10.1999 13:55 | PRAHA (EkoList)
Své nové turné, nazvané podle právě vycházejícího alba "Peace", věnovala britská dvojice Eurythmics dvěma celosvětovým organizacím - Greenpeace a Amnesty International. Přestože oba hlavní protagonisté, Annie Lennox i David Stewart, se v posledních letech k možnosti opětovného společného vystupování vyjadřovali zdrženlivě, vydání tohoto alba a pilotního singlu "I Saved the World Today" je ke comebacku přimělo. "Mám zato, že právě spojení s těmito organizacemi, je k návratu přimělo," říká Petr Čáp z české pobočky BMG, která album Eurythmics vydává.
 

Výtěžek z celého turné "Peace", které bylo oficiálně zahájeno koncertem 9. října v Londýně, poputuje právě na konta obou zmíněných organizací. Oba interpreti na svých koncertech zároveň vyzývají své publikum k podpoře Amnesty International i Greenpeace. "Pokud vy nepodpoříte tyto nutné změny (v pojetí lidských práv a ochraně životního prostředí - pozn. EkoListu), pak ‚the shit happens'", řekla svým posluchačům Annie Lennox na koncertě v Mnichově 10. října.

Eurythmics v Londýně

Neoficiálním zahájením turné Peace byl červencový koncert Eurythmics na palubě lodi Rainbow Warrior na hladině Temže v Londýně. Rainbow Warrior pluje v barvách Greenpecae. Foto: Steve Morgan/Greenpeace

"Vítáme tuto nabízenou pomoc od Eurythmics," říká mluvčí českých Greenpeace Václav Vašků. "V Čechách máme velké problémy, způsobené tím, že lidé si odvykli podporovat neziskový sektor." Jeho slova potvrzuje i Lenka Vítková z Amnesty International: "V Nizozemí podporuje Amnesty každý čtvrtý občan, u nás je to jen nepatrný zanedbatelný zlomek."

Vydavatel alba, společnost BMG, očekává velký komerční úspěch. "Po třech týdnech zaujal singl ‚I Saved the World Today' 3. místo v hitparádách a ještě před vyjitím alba "Peace" registrujeme 10 tisíc objednávek," říká Petr Čáp. Album "Peace" vyjde v pondělí 18. října.


reklama

 
Jakub Kašpar

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist