https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/evakuacni-trasy-z-je-dukovany-jsou-ve-spatnem-stavu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Evakuační trasy z JE Dukovany jsou ve špatném stavu

29.4.2002 09:30 | DUKOVANY (ČIA)
Evakuační trasy z Jaderné elektrárny Dukovany jsou ve velmi špatném stavu. Tyto silnice by přitom měly sloužit v případě havárie jako jediné únikové cesty. ČIA to dnes řekl zástupce hejtmana kraje Vysočina Petr Pospíchal s tím, že na opravu komunikací a mostů v této lokalitě je zapotřebí zhruba 474 milionů korun.
 

"Rekonstrukci evakuačních silnic z elektrárny rada kraje uplatnila k financování z prostředků Evropské investiční banky na rok 2003," uvedl Pospíchal.

Pokud bude kraj Vysočina ve své žádosti úspěšný, mohly by být za finančního přispění EU rekonstruovány silnice II/152 z Moravských Budějovic přes Jaroměřice, Hrotovice až do Dukovan, dále silnice II/351 z Třebíče do Dalešic a také silnice II/399 z Náměště nad Oslavou do Rouchovan. Celkově se jedná o úsek krajských silnic v délce 76 kilometrů. "Je otázkou, zda je nutno ve všech případech přistoupit k tak finančně náročnému řešení. Každopádně některé úseky komunikací kolem elektrárny jsou skutečně ve špatném stavu a nové povrchy potřebují neodkladně," dodal zástupce hejtmana.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist