https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/evropany-znepokojuji-predevsim-globalni-problemy
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Evropany znepokojují především globální problémy

7.11.1999 19:00 | BRUSEL (VOA)
Evropany více znepokojuje znečištění vody a vzduchu než používání geneticky modifikovaných organismů. Ukazují to výsledky výzkumu veřejného mínění, provedeného Evropskou komisí. Sedm z deseti dotázaných soudí, že ochrana životního prostředí je "naléhavý a důležitý problém" a více než polovina dotázaných uvedla, že se nyní více zajímají o problematiku životního prostředí než před pěti lety.
 

"Evropané, všeobecně řečeno, jsou opravdu vážně znepokojeny ekologickými problémy, které mají globální charakter," hodnotí výsledky výzkumu Anders Jessen, pracovník Evropské komise zabývající se životním prostředím. Evropané podle něj považují ničení ozónové vrstvy, mizení deštných pralesů a globální oteplování za závažnější než problémy na národní a místní úrovni. Nadpoloviční většina respondentů uvedla, že pro zastavení zhoršování životního prostředí jsou nezbytné změny životního stylu byla ochotna platit více za výrobky šetrnější k životnímu prostředí.

V rámci průzkumu, který byl největší svého druhu, bylo dotázáno 16 000 lidí z patnácti zemí Evropské unie.


reklama

 
Rosanne Skirble

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist