https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/evropska-unie-podpori-efektivni-fungovani-operatora-trhu-s-elektrinou
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Evropská unie podpoří efektivní fungování operátora trhu s elektřinou

7.2.2003 16:54 | PRAHA (ČIA)
Částkou 18,9 milionu korun přispěje Evropská unie na zefektivnění fungování operátora trhu s elektřinou. Realizace projektu, který potrvá 15 měsíců, se uskuteční v součinnosti se společností Operátor trhu s elektřinou (OTE). Jak ČIA informoval mluvčí Delegace Evropské komise (DEK) Dušan Ondrejička, oficiální zahájení projektu se koná v úterý 11. února.
 

"Operátor trhu s elektřinou hraje podstatnou roli v procesu otvírání vnitřního trhu vůči konkurenci. Tento proces by měl vést k lepšímu využívání zdrojů a ke snižování cen pro spotřebitele," řekl vedoucí Delegace Evropské komise v Praze Ramiro Cibrián. Úkolem projektu je zdokonalování činnosti nezávislého OTE tak, aby fungoval podle nového českého energetického zákona a v souladu s předpisy EU. Dalším cílem je rozbor české legislativy vztahující se k postavení a fungování OTE.

Akciová společnost OTE vznikla v roce 2001, jejím jediným akcionářem je stát. Řízením firmy bylo pověřeno ministerstvo průmyslu a obchodu. Hlavním úkolem společnosti je organizace krátkodobého trhu s elektrickou energií.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist