https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/evropska-unie-prispela-na-regeneraci-ceskych-lesu-36-miliony
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Evropská unie přispěla na regeneraci českých lesů 36 miliony

14.5.2001 16:55 | PRAHA (ČIA)
Revitalizace českých lesů v Krušných horách byla dokončena díky finanční podpoře Evropské unie. Projekt, který by měl napomoci obnovit původní lesy na severu Čech byl realizován na základě projektu Phare přeshraniční spolupráce. Projekt přinesl 36 milionů korun, což je 75 procent celkových nákladů. Dále se počítá s výsadbou mladých stromů, což pozitivně ovlivní kvalitu životního prostředí a přispěje k zamezení eroze. Za delegaci Evropské komise v České republice o tom informoval Dušan Ondrejička.
 

U příležitosti dokončení regenerace lesů v Krušných horách se bude 15. května konat slavnostní předání díla. To proběhne od 10 hodin v horském hotelu Lesná u obce Rudolice v horách na rozhraní okresů Most a Chomutov.

Financování Evropské unie (EU) v oblasti životního prostředí v České republice již přesáhlo částku pěti miliard korun, která zahrnuje jednu miliardu korun z programu ISPA. Celkové finance EU směřující do České republiky, včetně programů Phare, ISPA a Sapard, dosahují 30 miliard korun.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist