https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/evropsky-den-bez-aut-chce-letos-oslavit-jiz-12-mest
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Evropský den bez aut chce letos oslavit již 12 měst

22.8.2003 10:35 | PRAHA (ČIA)
Již plný tucet českých a moravských měst se přihlásil k letošnímu Evropskému týdnu mobility, který se koná 16. až 22. září, a Evropskému dni bez aut (22. září). To je dvakrát víc než v loňském roce. ČIA to oznámil ředitel odboru vnějších vztahů ministerstva životního prostředí Jakub Kašpar.
 

K akci, jejímž heslem pro tento rok je "Dostupnost pro všechny" se do dnešního dne přihlásila města Bohumín, Boskovice, České Budějovice, Hlučín, Hodonín, Chrudim, Karviná, Kroměříž, Letovice, Olomouc, Prostějov a Vsetín. O účasti uvažují ještě další města, jiná se rozhodla akci pouze podpořit, jako například Praha.

Uvedená města se tak stala součástí celoevropského skupiny více než 1,4 tisíce měst budoucí evropské "pětadvacítky", která se k této aktivitě na podporu a propagaci udržitelných způsobů dopravy připojila. Ministr životního prostředí Libor Ambrozek se chystá vyzvat dopisem hejtmany, členy vlády a poslance a senátory, aby se ve svých regionech akce také zúčastnili. Osobně se zúčastní akcí k Evropskému týdnu mobility v několika městech.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist