https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/evropsky-parlament-prosazuje-dalsi-program-pro-kandidatske-zeme
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Evropský parlament prosazuje další program pro kandidátské země

28.12.2001 10:36 | BRUSEL (ČIA)
Další šanci na finanční podporu EU pro kandidátské země by mohl v budoucích letech znamenat program INPARD, který v Evropském parlamentu (EP) prosazují především zástupci takzvaných zelených stran. ČIA o tom informoval tajemník Asociace soukromého zemědělství ČR (ASZ) Michal Pospíšil. Ten dnes podle svých slov obdržel z EP výzvu, aby se ASZ podílela na připomínkování zmíněného programu.
 

Program INPARD se podle Pospíšila měl stát součástí podpory kandidátských zemí v roce 2002, ale nakonec nebyl schválen. Z iniciativy EP by se však měl stát jedním z možných finančních zdrojů od roku 2003. “Tento program vychází z programu LEADER PLUS, který je zaměřen na podporu venkovské ekonomiky,” konstatoval Pospíšil. LEADER PLUS je přitom již třetí generací programů LEADER, jeho poslední verze pokrývá stejné období jako zatím příliš se nerozvíjející program SAPARD, tedy roky 2000 až 2006. Právě programy SAPARD by se podle Pospíšila mohly v dalších letech stále více “překlápět” do formy programů LEADER.


reklama

 
Petr Havel

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist