https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/experti-zhodnoti-revitalizaci-opustenych-arealu-na-ustecku
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Experti zhodnotí revitalizaci opuštěných areálů na Ústecku

22.12.2003 12:23 | ÚSTÍ NAD LABEM (ČIA)
Možnost využití 140 starých průmyslových areálů v Ústeckém kraji posoudí expertní komise, kterou vede Alex Hamilton z britské společnosti Parsons Brinckerhoff. Původně chtěla komise posoudit jen 70 nevyužitých areálů. ČIA to dnes sdělila tisková mluvčí agentury CzechInvest Jana Víšková.
 

Tipy na staré průmyslové areály experti získali od představitelů Ústeckého kraje i místních obyvatel. "Jakmile bude naše databáze připravena, začneme spolupracovat s potenciálními investory a developery," dodal Hamilton. Staré a nefunkční objekty, které často hyzdí města i volnou krajinu, by se tak během příštích let mohly změnit v multifunkční centra či výrobní závody.

Na projekt Strategie regenerace areálů po zkrachovaných či uzavřených průmyslových závodech, takzvaných brownfields, přispěla Evropské unie částkou 55 milionů korun z programu Phare. V České republice na něm spolupracují ministerstvo financí, CzechInvest a představitelé Ústeckého a Moravskoslezského kraje.

Britská společnost Parsons Brinckerhoff byla založena v roce 1885. Nabízí konzultační služby v oblasti dopravy, životního prostředí, stavebnictví, energetiky a telekomunikací. V současné době zaměstnává přes 9,4 tisíce pracovníků ve více než 200 pobočkách na celém světě. Společnost se podílí na řadě projektů na obnovu infrastruktury.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist