https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/exsef-klimatickeho-panelu-osn-obvinen-ze-sexualniho-obtezovani
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Exšéf klimatického panelu OSN obviněn ze sexuálního obtěžování

2.3.2016 13:00 | DILLÍ (ČTK)
Pačaurí, který veškerá nařčení popírá, loni odstoupil z čela Mezivládního panelu pro změnu klimatu
Pačaurí, který veškerá nařčení popírá, loni odstoupil z čela Mezivládního panelu pro změnu klimatu
Licence | Volné dílo (public domain)
Bývalý šéf Mezivládního panelu pro změnu klimatu (IPCC) Rádžendra Pačaurí byl před indickým soudem oficiálně obviněn ze sexuálního obtěžování. Informoval o tom zpravodajský server BBC News.
 

Pačaurí získal světovou proslulost, když v roce 2007 převzal Nobelovu cenu za mír, která byla udělena IPCC za vědecké hodnocení příčin a rizik klimatických změn. Spolu s panelem tehdy cenu dostal někdejší americký viceprezident a ekologický aktivista Al Gore.

Na obtěžování ze strany nyní čtyřiasedmdesátiletého Pačaurího si loni stěžovala mladá vědkyně ekologické organizace Teri. K ní se minulý měsíc přidala další zaměstnankyně.

Ind Pačaurí, který veškerá nařčení popírá, loni odstoupil z čela Mezivládního panelu pro změnu klimatu, který byl založen OSN. Spis s obviněními vůči někdejšímu šéfovi IPCC, který má 1400 stran, byl v úterý předložen soudu v Dillí. Kromě obvinění ze sexuálního obtěžování čelí Pačaurí také obvinění z nebezpečného pronásledování (stalkingu) a ze zastrašování.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist