https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/fencl-dnes-jedna-s-fischlerem-o-bse
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Fencl dnes jedná s Fischlerem o BSE

27.4.2001 14:10 | PRAHA (ČIA)
Epidemie slintavky a kulhavky a nemoci šílených krav v Evropské unii (EU) a jejich negativní dopad na české zemědělce je jedním z bodů dnešního jednání ministra zemědělství Jana Fencla s komisařem EU pro zemědělství a rybolov Franzem Fischlerem. ČIA o tom informoval tiskový mluvčí ministerstva zemědělství Pavel Kovář.
 

Podle jeho slov je Fencl od čtvrtka 26. dubna na oficiální pracovní návštěvě Německa v saské metropoli Drážďany. Návštěva českého ministra se přitom uskutečnila na pozvání saského ministra zemědělství Stephena Flatha při příležitosti setkání předních zástupců Zemědělského výboru Evropského Parlamentu s komisařem Fischlerem v čele.

K prvnímu setkání mezi Fenclem a Fischlerem došlo podle Kováře již ve čtvrtek. Český ministr zemědělství na něm vyjádřil nesouhlasné stanovisko ČR k jejímu zařazení Vědeckým řídícím výborem EK do skupiny zemí s vysokou pravděpodobností výskytu nemoci šílených krav. Dnes mají z iniciativy Fencla rozhovory pokračovat, jejich tématem bude podle Kováře i diskuse o možnostech změny hodnocení Řídícího výboru, které ČR poškozuje v mezinárodním obchodě s hovězím masem. Mezi další náměty patří otázky související s integračním procesem ČR do EU.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist