https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/firma-ma-zaplatit-500.000-kc-za-neodvezeni-odpadu-z-novojicinska
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Firma má zaplatit 500.000 Kč za neodvezení odpadu z Novojičínska

28.6.2019 00:15 (ČTK)
Nelegálně uložené odpady v Sedlnici na Novojičínsku.
Nelegálně uložené odpady v Sedlnici na Novojičínsku.
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Zdroj | ČIŽP
Brněnská společnost Flambium dostala od České inspekce životního prostředí (ČIŽP) pokutu 500.000 korun za neodvezení velkého množství stavebního odpadu, který byl nelegálně uložen na pozemku v Sedlnici na Novojičínsku. Společnost se proti sankci neodvolala, pokuta je tak pravomocná. ČTK to dnes řekla mluvčí inspekce Jana Jandová. Vyjádření společnosti se novinářům nepodařilo získat.
 

Společnost za uvedenou nelegální skládku několika desítek tisíc tun stavebních a demoličních odpadů dostala pokutu už v roce 2017. Inspektoři jí tehdy vyměřili postih 100.000 korun a nařídili, aby nelegálně uložený odpad do loňského července odvezla. Spolu s tím firmě měla pozemek uvést do původního stavu. Nic z toho se ale dosud nestalo.

"Inspektoři se loni v září vydali na místo, aby provedení opatření k nápravě zkontrolovali. Zjistili, že odpady byly shrnuty do rohu pozemku a nebyly odvezeny. Opatření tedy nebylo splněno a následovala sankce, která je úměrná zjištěnému porušení zákona. Jednalo se totiž o desítky tisíc tun odpadů navezených na pozemek, který nebyl k nakládání s odpady určen," řekl ředitel ostravského oblastního inspektorátu ČIŽP Karel Kozubek. To, že firma dlouhodobě bez povolení nakládá s odpady, považuje za vysoce společensky nebezpečné.

"Nakládat s odpady lze pouze v zařízeních, která jsou k tomu podle zákona určena," dodal.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist