https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/firma-mbbf-viventy-chysta-dalsi-vetrny-park-v-okoli-kyjova
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Firma MBBF Viventy chystá další větrný park v okolí Kyjova

2.1.2006 11:25 | BRNO/PRAHA (ČIA)
Firma MBBF Viventy česká předložila krajskému úřadu Jihomoravského kraje ke schválení záměr výstavby Větrného parku Nenkovice nedaleko Kyjova. Společnost zde chce postavit pět větrníků typu Vestas V90 o výšce 105 metrů a jednotkovém výkonu dvě MW. Informoval o tom Český ekologický ústav.
 

Lokalita pro předpokládanou výstavbu větrníků se nachází zhruba 40 kilometrů jihovýchodně od Brna mezi obcemi Nenkovice, Karlín a Šardice. Elektrárny budou od nejbližších domů vzdáleny 1200 metrů. Jejich výstavbu chce MBBF Viventy česká realizovat na přelomu let 2006 a 2007. Předpokládaná roční produkce elektřiny činí 22 milionů kWh.

Firma MBBF Viventy česká vznikla v lednu 2004. Vlastní ji pět fyzických osob z Německa, Rakouska a České republiky. Společnost se zajímá o výstavbu větrných elektráren v oblasti mezi Brnem, Břeclaví a Hodonínem. Mimo jiné chce postavit osm větrníků u města Klobouky, dalších osm má vzniknout u obce Násedlovice blízko Kyjova.


reklama

 
-dtr- , -sos-

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist