https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/firma-nemak-ziskala-na-mostecku-prvnich-19-hektaru-pro-vystavbu-zavodu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Firma Nemak získala na Mostecku prvních 19 hektarů pro výstavbu závodu

1.2.2002 09:21 | MOST (ČIA)
Téměř 19 hektarů plochy pro výstavbu svého závodu pro výrobu hlav a bloků do automobilových motorů získala v průmyslové zóně Joseph na Mostecku mexická společnost Nemak. Prodej uvedené plochy za symbolickou jednu korunu za jeden hektar schválili ve čtvrtek 31. ledna 2002 zastupitelé města Mostu. Jak pro ČIA dnes uvedl náměstek mosteckého primátora Bořek Valvoda, Nemak chce výstavbu svého zatím prvního závodu v Evropě zahájil letos v dubnu. V blízké budoucnosti pak hodlá na Mostecku získat pro rozšíření svých provozů dalších 11 hektarů plochy.
 

První prototypy automobilových hlav by měla mostecká továrna Nemaku vyrobit v závěru roku 2003. V první fázi hodlá mexická firma proinvestoval zhruba jednu miliardu korun a vytvořit necelých 300 pracovních míst. Do roku 2010 má celková hodnota vložených investic Nemaku v průmyslové zóně Joseph dosáhnout bezmála devíti miliard korun. V cílovém horizontu by měl celkový počet nových pracovních míst vytvořených firmou Nemak dosáhnout až 3,5 tisíce.

Rozhodnutí mosteckých zastupitelů o prodeji prvních 19 hektarů plochy průmyslové zóny Nemaku musí ještě potvrdit antimonopolní úřad. Proti výstavbě závodu mexické firmy v lokalitě průmyslové zóny Joseph protestuje Ekologický právní servis, a to kvůli údajnému záboru kvalitní zemědělské půdy pro průmyslové účely.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist