https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/firma-z-brna-dostala-pokutu-za-nepovolenou-recyklaci-odpadu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Firma z Brna dostala pokutu za nepovolenou recyklaci odpadů

14.10.2016 15:22 | BRNO (ČTK)
Firma Setra dostala pokutu 100 000 korun od České inspekce životního prostředí (ČIŽP) za nepovolené provozování recyklační linky stavebních a demoličních odpadů. Linka vypouští do vzduchu zplodiny, takže musí podle zákona o ochraně ovzduší mít k provozu povolení. Oznámila to dnes zástupkyně mluvčí ČIŽP Jana Jandová. Vyjádření Setry se ČTK nepodařilo získat, podle inspekce již mezitím firma povolení získala.
 

Podle ředitele Oblastního inspektorátu ČIŽP v Brně Jindřicha Mikeše je tato recyklační linka v Brně-Černovicích stacionárním zdrojem znečišťování ovzduší, který musí mít ze zákona platné povolení k provozu. "Produkuje emise tuhých znečišťujících látek s nemalým příspěvkem k imisní zátěži polétavým prachem v dané lokalitě," uvedl.

Doplnil, že při stanovování výše pokuty inspektoři přihlédli k tomu, že po upozornění inspekce společnost požádala krajský úřad o vydání povolení k provozu, a úřad jí vyhověl. Nyní již Setra může recyklační linku za stanovených podmínek provozovat.

Firma se proti pokutě odvolala. Ministerstvo životního prostředí však odvolání zamítlo a rozhodnutí ČIŽP potvrdilo.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist