https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/firma-z-litomericka-ulozila-na-skladku-bifenyly-dostala-pokutu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Firma z Litoměřicka uložila na skládku bifenyly, dostala pokutu

12.12.2016 11:33 | LUKAVEC (ČTK)
Česká inspekce životního prostředí (ČIŽP) firmu potrestala za to, že převzala do svého zařízení odpady s polychlorovanými bifenyly (PCB), což jsou toxické látky nebezpečné lidskému organismu, sdělila mluvčí inspekce Jana Jandová.
Česká inspekce životního prostředí (ČIŽP) firmu potrestala za to, že převzala do svého zařízení odpady s polychlorovanými bifenyly (PCB), což jsou toxické látky nebezpečné lidskému organismu, sdělila mluvčí inspekce Jana Jandová.
Společnost LADEO, která provozuje skládku nebezpečného odpadu v Lukavci na Litoměřicku, dostala pokutu 600.000 korun. Česká inspekce životního prostředí (ČIŽP) firmu potrestala za to, že převzala do svého zařízení odpady s polychlorovanými bifenyly (PCB), což jsou toxické látky nebezpečné lidskému organismu, sdělila mluvčí inspekce Jana Jandová.
 

Firma LADEO Lukavec přijala podle mluvčí odpady, které nesměla. "Jednalo se o téměř 220 tun odpadu. Firmě jsme za porušení zákona o odpadech uložili pokutu 600.000 korun," uvedl Jaroslav Vacek, ředitel Oblastního inspektorátu ČIŽP v Ústí nad Labem.

Společnost, která nakládá s odpady, už inspektoři v minulosti pokutovali. V roce 2012 dostala podle Jandové firma LADEO Lukavec od inspekce pokutu 30.000 korun za předkročení limitu TOC (Total Organic Carbon), tedy hodnot pro celkový organický uhlík u odpadů ukládaných na skládku. Druhým důvodem pokuty byly nedostatečně zpracované a vyhodnocené základní popisy u přijímaných odpadů. ČTK se pokouší pokutovanou firmu kontaktovat.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist