https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/fnm-podruhe-zabranil-vzniku-quotsupercezuquot
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

FNM podruhé zabránil vzniku "Superčezu"

14.6.2002 20:33 | PRAHA (ČIA)
Fond národního majetku (FNM) ani napodruhé nevyhověl vládě a nepodepsal propojení elektrárenské společnosti ČEZ s regionálními distribučními firmami a převod České přenosové soustavy (ČEPS) na stát. Tato transakce přitom měla zatraktivnit ČEZ a usnadnit jeho privatizaci. Informovala o tom Česká televize.
 

Dnešní rozhodnutí FNM vysvětlují jeho představitelé tím, že se Fondu nelíbil způsob stanovení ceny ČEPS. Pozastavují se také nad tím, že valná hromada ČEZ v úterý rozhodla o vypracování nového ocenění akcií společnosti ČEPS právě na návrh FNM a vláda ve středu podpořila původní transakci. "Realizace původního rozhodnutí vlády by byla v rozporu s usnesením úterní valné hromady a obecně závaznými právními předpisy," tvrdí mluvčí FNM Lucie Králová.

"Jsou to účelově vytvořené argumenty, které mají znemožnit tuto transakci zajišťující stabilizaci energetického sektoru a stabilitu hnědouhelných dolů v severních Čechách," domnívá se naopak mluvčí ministerstva průmyslu a obchodu Anna Stárková. Podle jejích slov je za celou transakci zodpovědný ministr financí Jiří Rusnok, a on se také bude muset vládě zpovídat z toho, že se vládní usnesení neplní.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist