https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/fnm-vyzval-zajemce-o-privatizaci-elektroenergetiky-k-vyjadreni-zajmu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

FNM vyzval zájemce o privatizaci elektroenergetiky k vyjádření zájmu

24.8.2001 08:25 | PRAHA (ČIA)
Fond národního majetku ČR (FNM) dnes vyzval všechny zájemce o privatizaci ČEZu a šesti regionálních elektroenergetických distributorů k vyjádření předběžného zájmu. Termín pro odevzdání veškerých požadovaných dokumentů společnosti Deloitte & Touche, která je vládním poradcem pro privatizaci elektroenergetiky, je 10. září letošního roku. ČIA o tom informovala tisková mluvčí FNM Jana Víšková.
 

FNM tak naplňuje usnesení vlády ze 4. října loňského roku, podle kterého se bude ČEZ a distributorské podniky, ve kterých má stát v držení majoritní podíl, privatizovat v rámci jednoho balíku. Znamená to, že jediný vítěz výběrového řízení získá kromě ČEZu (včetně Jaderné elektrárny Temelín) také majoritní podíly ve společnostech Středočeská energetika, Západočeská energetika, Severočeská energetika, Východočeská energetika, Jihomoravská energetika a Severomoravská energetika. Zájemci, kteří v termínu odevzdají požadované dokumenty (výčet je na www.fnm.cz) společnosti Deloitte & Touche, budou poté dopisem vyzváni k účasti na tendru. "FNM si zároveň vyhrazuje právo na zařazení či vyloučení jakéhokoliv zájemce v rámci procesu předkládání dopisů o zájmu nebo na změnu postupu dle svého uvážení," uvedla Víšková.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist