https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/fond-dopravy-podpori-dva-projekty-v-usteckem-kraji
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Fond dopravy podpoří dva projekty v Ústeckém kraji

20.8.2003 14:46 | ÚSTÍ NAD LABEM (ČIA)
Na dvou projektech směřujících ke zlepšení regionální dopravní obslužnosti v Ústeckém kraji se bude významně podílet Státní fond dopravní infrastruktury (SFDI). Jedná se konkrétně o studii proveditelnosti projektu regionální kolejové dopravy Eurotram a diagnostiku stavu silnic II.a III. tříd poškozených povodněmi. Podle náměstka krajského hejtmana Jaroslava Foldyny bude maximální příspěvek na Eurotram 440 tisíc korun a na projekt diagnostiky silnic 768 tisíc korun, tedy 80 procent potřebné částky.
 

Jak Foldyna pro ČIA uvedl, vyplacení příspěvku je závislé na dodržení postupu výběru firem, které tyto práce na objednávku kraje provedou, zejména v ohledem na dodržení zákona o zadávání veřejných zakázek. SFDI si také vyhradil, že při nižší ceně zakázky poměrně sníží i výši příspěvku, zachová ovšem poměr uhrazení 80 procent nákladů.

Oba projekty představitelé Ústeckého kraje řadí mezi velmi významné pro budoucí rozvoj území. "Eurotram je projekt regionální kolejové dopravy, který spojí všechny důležité průmyslové zóny na Mostecku, Chomutovsku a Litvínovsku, včetně naší největší, žateckého Trianglu," upozornil Foldyna. Podle jeho slov je ale důležité, aby před vlastní investicí a žádostí o finanční pomoc ze strany fondů Evropské unie znal kraj ekonomické vstupy a výstupy jak stavby Eurotramu, tak budoucího provozu. "Bez studie proveditelnosti prostě nemůžeme tento projekt zahájit," tvrdí Foldyna.

Také projekt diagnostikování stavu silnic II.a III. třídy v majetku kraje je prý velmi důležitý. SFDI poskytl Ústeckému kraji na nejdůležitější opravy těchto komunikací po loňských povodních bezmála 130 milionů korun.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist