https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/fond-soudrznosti-podpori-prvni-ceske-projekty
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Fond soudržnosti podpoří první české projekty

21.4.2004 16:36 | PRAHA (ČIA)
Tři železniční projekty a dva projekty z oblasti životního prostředí podpoří celkovou částkou 112,1 milionu eur (3,6 miliardy korun) evropský Fond soudržnosti. Tyto akce vybral meziresortní výbor fondu, jehož řídícím orgánem je ministerstvo pro místní rozvoj (MMR). ČIA to oznámil mluvčí MMR Petr Dimun.
 

Celkem 67,3 milionu eur půjde na modernizaci železničního koridoru mezi Přerovem a Olomoucí. Dva projekty modernizace železniční trati mezi Červenkou a Zábřehem na Moravě pak obdrží 26,3 milionu eur. Zbytek připadá na projekty životního prostředí v Klatovech a Berouně. "Ke schválení pro rok 2004 je již připravena řada dalších projektů, jejichž celkové náklady dosahují výše 114, 4 milionů eur," dodal Dimun.

Fond soudržnosti tvoří z hlediska objemu finančních prostředků z Evropské unie pro ČR přibližně jednu třetinu z celé pomoci. FS poskytuje prostředky na velké investiční projekty v sektorech životního prostředí a dopravy (transevropské dopravní sítě) v členských státech Unie, jejichž HDP je nižší než 90 procent průměru EU. Tuto podmínku bude Česká republika v okamžiku vstupu do EU splňovat.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist