https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/ford-zavadi-pro-sve-dodavatele-cenu-q1-2002
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Ford zavádí pro své dodavatele cenu Q1 2002

24.11.2001 12:49 | PRAHA (ČIA)
Společnost Ford Motor Company (FMC) zavádí pro své dodavatele nový proces kontroly a řízení kvality Q1 2002. Ten vychází z dřívějšího hodnocení Q1, ale zaručuje daleko bližší spolupráci FMC s dodavatelem i po udělení certifikátu. ČIA to oznámil PR Manager této společnosti Martin Linhart.
 

Podle jeho slov bylo až dosud nejvyšším výrazem uznání za vysokou kvalitu dodávek udělení ceny Q1, kterou se pyšní nejlepší dodavatelé FMC. Nevýhodou ovšem byla skutečnost, že dodavatel, jenž Q 1 získal, nemusel nadále s Fordem být v intenzivním kontaktu. "To znamená, že pro oba partnery bylo obtížné nadále společně pracovat na udržování a dalším zvyšování kvality dodávek. To se nyní díky systému Q 1 2002 změní," upozornil Linhart.

"Od svých dodavatelů očekáváme, že se nespokojí s dosaženou úrovní a že budou využívat všech nástrojů nejen k udržování, ale i dalšímu zvyšování kvality", řekl víceprezident FMC Carlos Mazzorin, zodpovědný mimo jiné za celosvětové nákupy komponentů. Podle jeho názoru prý bude nyní spolupráce s dodavateli velmi těsná a dovolí firmě dosahovat nejen ještě vyšší kvality, ale i větší efektivity.

Požadavky pro získání a udržení Statutu špičkového dodavatele FMC tak nyní budou ještě náročnější. Společnosti, které již dříve dosáhly ocenění Q 1, teď do 1. února 2002 musí sami zhodnotit kvalitu své práce, ať už jde o kvalitu či kvantitu dodávek, balení, dopravu či dodržení časového plánu, ale třeba i ochranu životního prostředí. Specialista FMC toto "samohodnocení " posoudí, ověří a na základě jeho detailní zprávy pak dodavatel Q1 2002 získá nebo nezíská. Hodnocení se přitom musí každých šest měsíců obnovovat.

Cena Q1 2002 se týká jen přímých Fordových dodavatelů, kterých je v současné době v České republice 18. Z toho 10 z nich je již držitelem Q1. I pro ně ovšem Q1 2002 v příštích měsících znamená nutnost obhajování tohoto ocenění podle nových požadavků.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist