https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/fotograficka-soutez-lipa-nas-narodni-strom-se-zameruje-na-prazske-lipy
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Fotografická soutěž “Lípa – náš národní strom“ se zaměřuje na pražské lípy

1.5.2018 01:15 | PRAHA (Ekolist.cz)
Lípa je naším nejoblíbenějším listnatým stromem a stala se také symbolem slovanské vzájemnosti. Naším národním stromem byla oficiálně zvolena v roce 1848 na všeslovanském sjezdu, který se konal v Praze.
Lípa je naším nejoblíbenějším listnatým stromem a stala se také symbolem slovanské vzájemnosti. Naším národním stromem byla oficiálně zvolena v roce 1848 na všeslovanském sjezdu, který se konal v Praze.
Licence | Volné dílo (public domain)
Fotografická soutěž “Lípa – náš národní strom“ je určena amatérským fotografům. Jejím cílem je najít nejkrásnější lípu Prahy a zároveň zdokumentovat dřeviny, které byly vysazeny na počest vzniku Československé republiky. Informoval o tom Magistrát hl. m. Prahy.
 

Snímky zachycující některou z pražských lip by měli soutěžící doplnit o lokalitu, kde strom roste. Dále mohou připsat okolnosti vzniku snímku či uvést, čím je daný strom zaujal. Pro autory nejlepších snímků jsou připraveny hodnotné ceny. “Věřím, že Pražané objeví mnoho krásných lip, které zdobí naše město a připomeneme si tím i důležitost stromů ve městě,“ sdělila radní Jana Plamínková, která nad soutěží převzala záštitu.

Lípa je naším nejoblíbenějším listnatým stromem a stala se také symbolem slovanské vzájemnosti. “Naším národním stromem byla oficiálně zvolena v roce 1848 na všeslovanském sjezdu, který se konal v Praze,“ upřesnil dendrolog Aleš Rudl. Hlavní město Praha v letošním jubilejním 100. roce vzniku Československé republiky soutěž podpořilo.

Snímky je možné zasílat do 19. srpna 2018 na kontaktní e-mailovou adresu (prazskestromy@seznam.cz) webu Pražské stromy. Každý soutěžící může poslat nejvýše čtyři fotografie.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist