https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/fotopasti-odhalily-v-usti-nad-labem-mnozstvi-cernych-skladek
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Fotopasti odhalily v Ústí nad Labem množství černých skládek

29.4.2019 00:09 | ÚSTÍ N.L. (ČTK)
Fotopasti používají ústečtí strážníci zhruba tři roky, za tu dobu usvědčili desítky hříšníků.
Fotopasti používají ústečtí strážníci zhruba tři roky, za tu dobu usvědčili desítky hříšníků.
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Nainstalované fotopasti na předem vytipovaných místech v Ústí nad Labem odhalily během jednoho týdne 14 nových černých skládek. Počet případů ale není zřejmě konečný, protože strážníci ještě musí vyhodnotit záznam z mobilní kamery. V sobotu o tom informoval mluvčí Městské policie v Ústí nad Labem Jan Novotný.
 

"Vyhodnocení záznamů z kamer je časově náročné, protože někdo musí zhlédnout celé záznamy. Výsledky budeme vědět v tomto týdnu," uvedl Novotný. Záznamy ze čtyř fotopastí měli strážníci k dispozici prakticky hned. Lidé odpady vyhazují na černé skládky, i když v Ústí nad Labem fungují dva sběrné dvory, kam mohou zadarmo odpad odvézt. "Někteří dokážou nelegální skládku vytvořit i 50 metrů od sběrného dvora," řekl Novotný.

O preventivních akcích proti lidem zakládajícím nelegální skládky rozhodl primátor Petr Nedvědický (ANO). "Počet odhalených hříšníků je alarmující, městská policie zvolila správné řešení a doufám, že tyto odhalené případy poslouží nejen k postihu, ale i jako varování," uvedl Nedvědický s tím, že bezpečnostní akce zaměřené na čistotu města budou pokračovat.

Fotopasti používají ústečtí strážníci zhruba tři roky, za tu dobu usvědčili desítky hříšníků. "V minulosti, kdy jsme ještě neměli kamery ani fotopasti, se nám na jednom vytipovaném místě u rybníka stalo, že avie s odpadem téměř zasypala strážníka, který tam číhal na provinilce," dodal Novotný. Dnes slouží fotopasti a mobilní kamery především k usvědčení provinilců nejenom zakládajících černé skládky, ale i odhazujících nedopalky, žvýkačky nebo papírky ve městě.

Po zpracování záznamů pošlou strážníci případy na odbor životního prostředí ústeckého magistrátu, kde zahájí s provinilci přestupkové řízení. Pokuty jsou podle Novotného vysoké.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist