https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/france-24-bohata-kolekce-kostaricke-flory-je-nyni-dostupna-na-webu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

France 24: Bohatá kolekce kostarické flóry je nyní dostupná na webu

14.11.2008 14:35 | PRAHA/SAN JOSÉ (Ecomonitor)
Kostarické národní herbarium ve čtvrtek oznámilo, že spustilo webovou stránku s informacemi o 95% všech rostlinných druhů země, jejichž počet je odhadován na zhruba 220 tisíc. S odvoláním na zprávu agentury AFP to uvedl server France 24.
 

Národní park na řece Tortuguero, Kostarika.
Národní park na řece Tortuguero, Kostarika.
Licence: Volné dílo (public domain)
Foto: Lars0001/Wikimedia Commons

Stránka poskytuje informace o 5600 druzích hub, 2000 druzích lišejníků a o desítkách tisíc dalších velkých rostlin, mechů, kapradin a řas.

Encyklopedická kolekce je produktem více než 120 let biologického výzkumu, oznámil institut ve svém prohlášení. Práce na sběru a identifikaci kostarické flóry začaly v roce 1887, kdy bylo založeno Národní muzeum.

9624 druhů je obzvláště zajímavých a má „velkou kulturní a historickou hodnotu“, protože dokumentuje originální flóru oblastí vystavených velkému ekologickému stresu, mimo jiné v důsledku odlesňování.


Podle zprávy agentury AFP Rich collection of Costa Rican flora hits the web zveřejněné dne 14. listopadu 2008 na serveru France 24



reklama

 
Karel Dolejší

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist